На тлі російської агресії проти України Японія зосередилася на реорганізації й модернізації власних загонів кібербезпеки. Їхня мета — відбивати атаки у кіберпросторі, який останнім часом відіграє важливу роль у глобальних конфліктах.

До складу оновленого загону кібербезпеки увійшли 540 фахівців. Їхнє головне завдання — підготовка кадрів, проведення тренінгів, обробка інформації й робота з комунікаційними мережами.

Урочисту церемонію, присвячену початку роботи загону кібербезпеки, відвідав міністр оборони Японії Нобуо Кіши. Він відзначив, що японський уряд розглядає безпеку кіберпростіру як невід’ємну складову загальнонаціональної безпеки Японії і запоруку її обороноздатності.

«Загроза кібератак постійно збільшується, дії кіберзлочинців стають усе вигадливішими. Оскільки ми маємо давати їм належну відсіч, реорганізація загону кібербезпеки має пріоритетне значення», – зазначив очільник міністерства оборони.

До нового загону увійшли департаменти кіберезпеки, що раніше були представлені у сухопутних, повітряних і морських силах самооборони.

Коменти