Заміну популярній соцмережі Instagram нашвидкуруч створюють у Росії. Проект під назвою «Росграм» має стати «ідеологічно правильною» платформою для розміщення фото.

Нагадаємо, оригінальний Instagram, який з 2012 року належить компанії Meta, був повністю заблокований в Росії з 14 березня  2022 року. У такий спосіб Росія намагається завадити розповсюдженню інформації про розпочату нею війну проти України.

Розробниками «Росграму» стали Кирило Філімонов і Олександр Зобов. Поки що про проект інформації небагато: доступ до нього спершу буде відкритий лишень для «топ-блогерів», а також «спонсорів і інвесторів». Пересічним користувачам обіцяють відкрити доступ до «російського Instagram» протягом квітня 2022 року. Вже анонсовано, що сервіс надаватиме змогу монетизації — доступ до певного контенту можна буде отримати на платній основі. Крім того, розробники анонсували опцію краудфандингу і реферальну систему.

Це вже не перша російська спроба «імпортозамістити» Instagram. Ще один проект під промовистою назвою «Бункер» наразі створює компанія Futureinapps.

Коменти