В Україні почав діяти популярний платіжний сервіс PayPal не лише на оплату, а й на прийом платежів. Про це повідомив у своєму телеграм-каналі  віцепрем’єр-міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

За словами урядовця, відтепер для українців доступні опції перерахування коштів, виведення коштів на кредитні та дебетові картки українських банків. Крім того, авжеж, з рахунку платіжного сервісу можна робити покупки в інтернеті.

Підв’язуйте ваші картки Visa та Mastercard й користуйтеся вже зараз. Дякуємо команді, що так швидко відреагували на наше прохання та підтримуєте українців під час війни»

Михайло Федоров

Урядовець також висловив подяку командам Мінцифри, Нацбанку й IT-спільноті за допомогу.

Своєю чергою  представники компанії у листі зазначають, що сподіваються: їхній сервіс дасть змогу українцям отримувати гроші від родичів і друзів з усього світу.

«Я радий повідомити, що ми запускаємо сервіс, який дозволить українським користувачам відправляти та отримувати p2p-платежі від друзів та сім’ї. Також буде можливість пересилати кошти з їхніх гаманців PayPal на кредитні або дебетові картки», — зазначається в листі президента й генерального директора платіжного сервісу Дена Шульмана.

Зауважимо, що сервіс PayPal також тимчасово скасував плату за обслуговування для своїх клієнтів, які вирішили переказати кошти на рахунки українських користувачів. З українців-отримувачів коштів плата за обслуговування також  не буде стягуватися.

Також варто зазначити, що PayPal активно бере участь у наданні допомоги Україні, яка потерпає від розпочатої Росією війни. Від клієнтів сервісу надійшло понад $250 млн пожертв міжнародним благодійним організаціям, що наразі підтримують біженців і надають гуманітарну допомогу Україні.

Коменти