Президент США Джо Байден попередив, що на Сполучені Штати може бути здійснена масштабна кібератака з боку Росії. Спрямована вона може бути проти урядових установ і об’єктів критично важливої інфраструктури.

Про це йдеться в офіційній заяві очільника Білого дому. Байден попередив, що відповідні відомості отримав  від американської розвідки.

«Раніше я попереджав, що Росія може розпочати зловмисну кіберактивність проти Сполучених Штатів. Зокрема це може бути відповіддю на безпрецедентні економічні санкції, які ми разом із нашими союзниками й партнерами» наклали на Російську Федерацію, — наголосив президент США.

Він підкреслив, що зловмисна кібеактивність є частиною російської стратегії.

«Сьогодні моя адміністрація поновлює ці попередження, засновані на розвідувальних даних, що російський уряд вивчає варіанти потенційних кібератак», — зазначив  президент Байден.

Очільник держави додав, що адміністрація США збирається й надалі застосовувати всі інструменти для стримування, зриву, а також – якщо виникне така необхідність — реагування на зловмисну кіберактивність, спрямовану проти критично важливої інфраструктури. Саме тому президент закликав бізнес і працівників критичної інфраструктури подбати про кіберзахист.

Коменти