Через відсутність надходження комплектуючих іноземного виробництва в країні-агресорці Росії вимушено зупинило роботу підприємство корпорації “Уралвагонзавод”. Це єдине підприємство, де проводиться серійне збирання танків, не лишень задля потреб кремлівського режиму, але й на експорт.

За відомостями інформаційно-консалтингової компанії Defense Express, через відсутність комплектуючих армія РФ також не може проводити вчасний ремон своєї бронетехніки.

Хоча Росія намагається проводити “імпортозаміщення” відсутніх комплектуючих, насправді країна-агресорка цілком і повністю залежна від західних постачальників. Так, наприклад, система керування вогнем у сучасних російських танках базується на використанні вироблених у Франції тепловізорів. Досі їх постачали через Білорусь, обходячи санкції 2014 року.

Аналітики зазначають, що західні санкції матимуть схожий ефект каскадного характеру щодо всього військово-промислового комплексу РФ. Це не лишень унеможливить виробництво нової техніки, але й позбавить агресора змоги проводити поточний ремонт вже наявного озброєння.

Коменти