Німецька корпорація SAP, розробник програмного забезпечення, оголосила про те, що закриває Росії доступ  до хмарних технологій.

«Розпочата Росією безпідставна війна — демонстрація жорстокості й порушення базових принципів свободи, які ми поділяємо з українським народом. Від цього крається серце», — йдеться у заяві на офіційному сайті компанії.

Компанія пішла на такий крок у відповідь на заклик України, яка потерпає від російського вторгнення. Київ звернувся до західних розробників програмного забезпечення з наполегливим проханням позбавити Росію змоги користуватися їхніми продуктами.

Менше з тим, у компанії наголосили, що це рішення не означає, що для Росії всі продукти стануть недосяжними.

«В Росії є клієнти, які придбали та впровадили свої продукти SAP на місцях. Вони використовують ці продукти у своїх внутрішніх ІТ-відділах. Це означає, що незалежно від будь-якого рішення SAP не надавати підтримку будь-якого роду, ці клієнти все одно можуть продовжувати використовувати ці продукти незалежно від SAP», — пояснили речники корпорації.

Нагадаємо, через відмову світових «хмарних» сервісів від подальшої присутності на російському ринку, Росія опинилася на межі цифрової кризи.

Коменти