Російський розробник антивірусного ПЗ «Лабораторія Касперського» — фігурант переліку компаній, що становлять загрозу для національної безпеки Сполучених Штатів.

До цього списку російську компанію внесла Федеральна комісія зв’язку США (FCC). Разом із  росіянами до переліку увійшли дві китайські компанії China Mobile International USA и China Telecom (Americas).

В приписі зазначається, що обмеження стосуються «продуктів, рішень і послуг в царині інформаційної безпеки, які напряму чи опосередковано забезпечуються «Лабораторією Касперського» або будь-якими її попередниками, спадкоємцями, материнськими чи дочірніми компаніями або філіями».

Раніше проти використання антивірусного програмного забезпечення від російської «Лабораторії Касперського» застерігала Німеччина. Фахівці Федерального управління з інформаційної безпеки цієї країни стверджували, що продукти компанії можуть використовуватися для кібершпигунства й хакерських атак.

«Лабораторія Касперського», заснована в 1997 році, є одним із провідних гравців на ринку антивірусних продуктів. Водночас у ЗМІ регулярно з’являються припущення щодо того, що компанія може співпрацювати з російським урядом.

Коменти