Південнокорейський виробник Samsung змінив назви деяких смартфонів. Через те, що російські війська під час розпочатої кремлівським режимом проти України війни використовують латинську літеру Z,  Samsung вирішив перейменувати власні гаджети. Так, смартфони Galaxy Z Fold 3 і Z Flip 3 2022 року перейменовані у Galaxy Fold 3 і Flip 3.

Хоча жодних публічних заяв із цього приводу в Samsung не робили, але телефони з «відредагованою» назвою вже з’явилися в продажу в країнах Балтії. Про це, зокрема, повідомляє ІТ-блогер Ішан Агарвал.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Цікаво, що на більшості західних ринків ці смартфони поки що продаються під старими назвами.

Чому саме Литва, Латвія та Естонія отримали «відредаговані» гаджети, цілком зрозуміло. Країни Балтії є членами НАТО, вони мають спільні кордони з Росією і уважно стежать за ситуацією в Україні. Певна річ, підсвідомо користувачі з цих країн будуть негативно налаштовані до наявності великої літери Z на коробках гаджетів.

Нагадаємо, російський розробник антивірусного ПЗ «Лабораторія Касперського» — фігурант переліку компаній, що становлять загрозу для національної безпеки Сполучених Штатів.

Коменти