Авіаційний регулятор РФ «навідали» хакери. З його серверів стерто всі документи за 1,5 роки. Також знищений реєстр літаків.

В самій країні-агресорці вже визнали, що всю мережу і весь документообіг знищено. Загальний обсяг втрачених даних складає приблизно 65 терабайтів даних.

Джерела з «Росавіації», що побажали зберегти анонімність, повідомляють, що з серверів видалено систему державних послуг, всю документацію, все листування за півтора роки. Втрати такою мірою значні, що персонал не може поки що зрозуміти, як працювати за нових умов. Тим паче, що бекапи інформації відсутні через те, що російський мінфін не виділяв на це фінансування.

До ЗМІ також потрапив лист керівника «Росавіації» Олександра Нерадько. Він підтверджує проблеми з документообігом в електронному форматі. Керівник відомства радить підлеглим перейти на «паперовий» документообіг. Але, зважаючи на те, що через санкції в Росії зафіксовано дефіцит офісного паперу, це навряд чи вирішить існуючі проблеми.

Нагадаємо, зарубіжні компанії відмовилися постачати Росії комплектуючі для лайнера МС-21. Пікантність ситуації в тому, що росіяни позиціонували цей літак як взірець вдалого імпортозаміщення.

Коменти