Застосунок під назвою Green Night з’явився в App Store. Він дає змогу значно вдосконалити можливості вбудованої камери смартфонів iPhone. Розробником додатку є Віктор Победря з компанії GlobalLogic.

«Поки волонтери купують тепловізори, в мене виникла ідея створити безкоштовний аналог. Звичайно можливості камери телефона не настільки потужні, але просто зараз ви можете перетворити свій iPhone на базовий прилад нічного бачення», — зазначає розробник.

Певна річ, Green Night не перетворює смартфон на повноцінний тепловізор, а лише на пристрій нічного бачення базового рівня. На думку розробника, ця функція може стати в пригоді під час чергування на блок-постах.

Додаток працює з iPhone 11 і старшими моделями.

Зауважимо, що можливості вбудованих камер iPhone не дають змоги використовувати їх як тепловізор. Це спричинено використанням сенсорів, робочий діапазон яких обмежений довжиною хвилі до 1 мкм. Водночас тепловізори працюють на хвилях від 3 мікрон і більше, залежно від технології.

Раніше ми повідомляли, що корпорація Apple має намір скоротити в наступному кварталі виробництво iPhone SE приблизно на 20% від початкових планів. Це пов’язане зі зниженням попиту на споживацьку електроніку, спричиненим війною в Україні.

Коменти