Пропагандистський російський телеканал Царгород отримав мільярд рублів від корпорації Google в якості компенсації за блокування каналу в Youtube. Отримані кошти росіяни пообіцяли витратити для фінансування війни в Україні.

Сума в мільярд рублів раніше була заморожена на російських рахунках компанії за результатами судового провадження. Воно було розпочате за позовом російських пропагандистів, які вимагали розблокувати їхній телеканал на відеохостингу YouTube. Підбадьорені першою виплатою неустойки, росіяни  заявили, що, якщо американська корпорація не відновить їхній акаунт на відеохостингу, за рік штраф складатиме кілька мільярдів доларів. Наразі ж росіяни самочинно «віджали» в Google мільярд в російській валюті.

У росії вперто стверджують, що видалення каналу буцімто є «протизаконним», попри те, що блокування російських пропагандистів відбулося через численні скарги користувачів на «мову ненависті» й неправдиву інформацію. Крім того, засновник «Царгороду» Костянтин Малофєєв ще декілька років тому потрапив під санкції США.

Нагадаємо, відомості про мільйони користувачів смартфонів можуть знаходитися на російських серверах завдяки шпигунським кодам Yandex.

Коменти