Сервіс російського «Яндекса» із доставки продуктів Yango Deli (таку назву має міжнародний бренд «Яндекс.Лавки») планує піти з ринків Франції та Великої Британії.

Інформація про це з’явилася в Bloomberg.

Один із варіантів, який розглядають нині росіяни, — продаж британського бізнесу і закриття французького. Представники компанії вже підтвердили, що операції у французькій столиці вона зупиняє. Щодо британського бізнесу росіян — ним уже буцімто зацікавилися конкуренти.

«Ринок надшвидкої доставки в Лондоні дуже конкурентний, і ми бачимо значний інтерес до нашого бізнесу там, у тому числі з боку аналогів», — заявив представник Yango Deli.

Якісь подробиці з цього приводу в російській компанії надавати відмовилися.

«Яндекс» — найбільший технологічний бренд росії та домінуючий постачальник веб- та мобільних послуг. Проте вторгнення росії в Україну спричинилося до обвалу акцій компанії та появи боргових проблем. Нещодавно «Яндекс» залучив радників, які допоможуть вести переговори з власниками облігацій», — повідомляє Bloomberg.

Нагадаємо, Mozilla  вилучила можливість використання пошукових систем Yandex Search, Mail.ru і OK.ru у своєму браузері. Причиною цього стали підозри щодо маніпуляцій з пошуковою видачею.

Коменти