Центр Стратегічних комунікацій ЗСУ попереджає користувачів про небезпечного «троянського коня» від російських програмістів. Йдеться про застосунок Zello.

Цей витвір росіян активно використовується спецслужбами країни-агресора для отримання розвідувальної інформації, повідомляє Центр Стратегічних комунікацій ЗСУ

«Додаток «Zello», або так зване соціальне радіо було створено російськими програмістами та набуло широкого поширення через можливість одночасної передачі голосових повідомлень великій кількості людей. …Донедавна українці вважали «Zello» досить безпечним. Разом з тим, спецслужбами нашої країни отримано незаперечні докази того, що російським окупантам вдалось отримати та накопичити значні обсяги актуальної технічної інформації про користувачів додатку, що дозволило їм ідентифікувати користувачів зазначеного сервісу. Завдяки такій ідентифікації додаток «Zello» став один з каналів отримання розвідувальної інформації російськими спецслужбами», — зазначається в повідомленні.

У ЗСУ закликають не використовувати застосунок. Також наголошують, що «Zello» підконтрольний агресорам і є одним із інструментів пошуку й боротьби  з українськими патріотами.

Раніше стало відомо, що інформація про мільйони користувачів смартфонів може знаходитися на російських серверах завдяки шпигунським кодам Yandex.

Коменти