Російська платіжна система «Мир» внаслідок санкцій Заходу зітнулася з браком чипів для своїх карток. Росіяни звернулися за допомогою до Китаю, але й там виробництво скоротилося через пандемію короновірусу.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на директора компанії.

Член правління Національної платіжної системи (НСПК) Олег Тішаков визнав, що росія потерпає від дефіциту мікрочипі. За його словами, це зумовлено зниженням темпів виробництва в Китаї і відмовою працювати з росією європейських постачальників.

Нагадаємо, в березні міжнародні платіжні системи Visa, Mastercard та American Express оголосили, що виходять з рф через розпочату нею агресію проти України. Громадяни росії почали массово відкривати картки «імпортозаміщеної» російської національної системи «Мир», але зараз чипів для їхнього випуску бракує.

Крім того, картки «Мир» зголосилися приймати лишень деякі банки окремих країн: Туреччини, В’єтнаму, Вірменії, Узбекистану, Білорусі, Казахстану, Киргизстану і Таджикистану.

Нагадаємо, майже половину всіх світових поставок неону для чіпів забезпечують дві українські компанії, які припинили роботу через російське вторгнення.

Коменти