Речники Meta Platforms оприлюднили пояснення щодо того, чому їхні платформи видаляють фото скоєних російськими окупантами звірячих масових вбивств у Бучі, Ірпені та інших містах України.

Як заявив прессекретар Meta Енді Стоун, блокування хештегів спричинено автоматизованими системами Facebook та Instagram. Про це  повідомляє Reuters.

Це сталося автоматично через графічний вміст, який люди публікували під цими хештегами. Коли вчора нам повідомили про проблему, ми швидко розблокували хештеги

написав Стоун у Twitter

Нагадаємо, раніше платформи Facebook та Instagram масово бокували світлини, на яких зафіксовано масові вбивства на Київщині.  З обох соцмереж масово видаляли контент, розміщений під хештегами #Bucha, #BuchaMassacre, #GenocideOfUkrainians тощо. Багатьох юзерів соцмережі блокували за розміщення дописів із цими хештегами. Це спричинилося обурення користувачів і медіа спільноти.

Як відомо, Facebook і Instagram дозволяють публікувати контент, пов’язаний із насильством, якщо його поширюють  з метою підвищення обізнаності про можливі порушення прав людини. Водночас надміру відвертий контент такого характеру платформи видаляють.

Нагадаємо, американські тінейджери назвали фаворитами Snapchat, Instagram і TikTok, найменша популярність у Facebook та Twitter.

Коменти