Компанія Tesla об’єдналася з Block (раніше відомою як Square) Джека Дорсі і инфраструктурною компанією Blockstream заради будівництва дата-центру для майнінгу Bitcoin.

Пілотний проект вартістю 12 млн доларів буде запущений в Техасі, повідомляє Reuters. На об’єкті буде встановлено фотоелектичну сонячну батарею потужністю 3,8 МВт и накопичувач енергії Megapack потужністю 12 МВт/ч від Tesla. Хешрейт складатиме 30 PH/s.

Співзасновник Blockstream Адам Бек зазначив, що новий проект має стати доказом концепції на 100% відновлюваної енергії для майнінгу першої криптовалюти.

«Людям подобається сперечатися щодо різних факторів, пов’язаних з крипто валютою. Тому ми вирішили: а нумо просто продемонструємо!» — пояснив він.

Проект має бути максимально прозорим і відображатиме показники виробної спроможності в режимі реального часу. Зокрема, йдеться про вихідну потужність і загальну кількість отриманих Bitcoin.

Тим часом Японія вводить нові правила для криптовалютних бірж. Тепер вони муситимуть перевіряти, чи немає одержувачів транзакцій у санкційних списках, що їх було запроваджено після початку російської агресії проти України.

Коменти