Поки з країни-терористки росії одна за одною йдуть іноземні компанії, українська комп’ютерна академія «ШАГ» продовжує працювати в рф.

Вперше офіційну позицію щодо російської агресії засновник «ШАГ» Дмитро Корчевський окреслив  лишень 1 квітня, майже за півтора місяці після вторгнення РФ в Україну. Так, він написав у Facebook, що з початком російського вторгнення компанія буцімто припинила співпрацю з російськими партнерами, закрила доступ до сайту й відкликала бренд. Проте українським журналістам вдалося дізнатися, що це не зовсім відповідає дійсності.

Основний сайт академії — itstep.org. Перший тиждень війни ресурс itsteprf.ru з контентом та логотипом «ШАГ» працював у рф. З ним були пов’язані також сайти російських філій: msk.itstep.orgnn.itstep.org або omsk.itstep.org.

3 березня сайт itsteprf.ru змінив адресу на top-academy.ru. Проте дизайн лишився таким самим. Зникло хіба лого «ШАГ», змінившись на лого «TOP Комп’ютерна Академія». Але зовні російський сайт «TOP Комп’ютерної Академії» один в один нагадує іноземні ресурси «ШАГ» — сайти в Швейцарії чи Грузії.

Ба більше, Telegram і YouTube ресурсу «TOP Комп’ютерна Академія» — це сторінки російського «ШАГ».

Також, за інформацією ресурсу AIN, компанія «TOP Комп’ютерна Академія» використовує той самий сервер, що і «ШАГ» в Росії. Логотип «ШАГ» стоїть на всіх  навчальних програмах та інших pdf-документах, присутніх на сайтах російських філій.

Також клієнти, які оплатили курс в «ТОР Комп’ютерній Академії» отримують квитанції, де отримувачем коштів вказано «Академію ШАГ».

Водночас сам Дмитро Корчевський заперечує, що itsteprf.ru є сайтом російського «ШАГ». За його словами, ресурс із російським доменом був створений після відключення сайтів компанії українською стороною.

Також засновник «ШАГ» наполягає, що про свій намір вийти з ТОВ «Компьютерная академия ШАГ» він сповістив російських партнерів 25 лютого, а також відкликав ліцензію на використання бренду.

Нагадаємо, Центр Стратегічних комунікацій ЗСУ попереджає користувачів про небезпечного «троянського коня» від російських програмістів. Йдеться про застосунок Zello.

Коменти