Компания Meta, раніше відома як Facebook, тестує нові функції монетизації. Вони дадуть користувачам змогу заробляти гроші в метавсесвіті, повідомляє Reuters.

Наразі Meta почала експериментувати з різними способами монетизації. Також компанія тестує інструменти для продажу цифрових активів в рамках своєї платформи віртуальної реальності  Horizon Worlds. Ці інновації є головною складовою плану щодо створення метавсесвіту.

В компанії зазначили, що спочатку інструменти будуть доступні обраному набору користувачів, які створюють віртуальні класи, ігри, а також модні аксесуари в рамках імерсивної платформи, яка доступна з використанням гарнітур VR. Хтось із користувачів зможе робити й продавати модні аксесуари або пропонувати платний доступ до спеціалізованих цифрових просторів.

Наразі скористатися новими функціями в Horizon Worlds можуть повнолітні громадяни США й Канади.

Метавсесвіт — постійно діючий віртуальний простір, в якому люди можуть взаємодіяти одне з одним і з цифровими об’єктами завдяки своїм аватарам за допомогою технологій віртуальної реальності.

Нагадаємо, Український культурний фонд запустив інтерактивну «Мапу культурних втрат», яка демонструє масштаби руйнування окупантами українських пам’яток культури.

Коменти