Фінський виробник телекомунікаційного обладнання Nokia оголосив про те, що виходить з російського ринку. Це рішення спричинено вторгненням рф в Україну.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

«З перших днів вторгнення в Україну Nokia розуміла, що подальша наша присутність в росії неможлива. Протягом останніх тижнів ми призупинили поставки, зупинили новий бізнес і перенесли нашу обмежену науково-дослідну діяльність за межі рф. Тепер ми можемо оголосити про вихід з російського ринку. Під час цього процесу нашим пріоритетом залишається безпека та добробут наших співробітників», — заявили в компанії.

Водночас представники Nokia заявляють, що уряди західних країн через гуманітарні причини заявили, що існують чималі ризики виводу з експлуатації критично важливої телекомунікаційної мережевої інфраструктури у росії. Також захід наполягає на важливості доступу до Інтернету, який є для росіян єдиним джерелом «зовнішніх перспектив».

«Тому, коли ми вийдемо з росії, ми намагатимемося надати необхідну підтримку для обслуговування мереж. Також ми подаємо заявку на отримання відповідних ліцензій, щоб забезпечити цю підтримку відповідно до чинних санкцій»,— додали в Nokia.

Нагадаємо, раніше фінська компанія Nokia опинилася в центрі скандалу. У розслідуванні The New York Times йдеться про те, що компанія відіграла чільну роль у становленні мережі кібершпигунства в росії.

Коменти