Російські інфлюенсери в розпачі — блокування популярних соцмереж і відтік рекламних бюджетів спричинився до того, що їхні доходи зменшилися приблизно на 80%.

Як свідчить статистика, левова частка прибутку надходила блогерам з нині заблокованих у  росії майданчиків Instagram і Facebook. Відколи ці мережі були заблоковані, присутність підданців володимира путіна на них істотно скоротилася: Instagram втратив 48% блогерів, а Facebook — 21%. При цьому VPN, який мав стати «чарівною паличкою», що дасть змогу обходити блокування, не допоміг вирішити проблему.

Ще один «сюрприз» російські блогери отримали від відеохостингів. YouTube та Twitch закрили монетизацію для російських авторів.

Крім того, російський ринок полишила величезна кількість західних компаній. Ті, що досі працюють в країні-агресорці, істотно скоротили бюджети на просування. Це теж сприяло просіданню доходів блогерів.

Нагадаємо, Mozilla  вилучила можливість використання пошукових систем Yandex Search, Mail.ru і OK.ru у своєму браузері. Причиною цього стали підозри щодо маніпуляцій з пошуковою видачею.

Коменти