Додаток, призначений для перевірки підозрілих осіб, запустили в Україні. Він має назву «ТиХто» і є спільною розробкою YouControl, Artellence і СБУ.

За допомогою «ТиХто» можна оперативно перевірити бекграунд підозрілої особи. Сам додаток не містить, не зберігає і не передає персональних даних осіб, а працює з інформацією з відкритих реєстрів.

Застосунок здатний перевіряти, чи відповідає світлина в паспорті дійсності; чи не значиться сам паспорт як втрачений чи недійсний; чи не перебуває людина в державному розшуку; чи не знаходиться особа під санкціями РНБО чи в реєстрі терористів; чи не вказана особа в списку військових терористів чи в базі «Миротворець»; чи не перебуває авто в розшуку.

У разі виявлення за допомогою застосунку «фактору ризику», інформація має бути негайно передана представникам силових структур, які зможуть провести ретельнішу перевірку.

Завантажити застосунок можна за посиланнями у Google Play та App Store.

Нагадаємо, Центр Стратегічних комунікацій ЗСУ попереджає користувачів про небезпечного «троянського коня» від російських програмістів. Йдеться про застосунок Zello.

Коменти