Вперше з 2019 року в Китаї істотно скоротився обсяг квартального виробництва напівпровідників.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на дані Національного бюро статистики.

Скорочення виробництва спричинено зниженням попиту на споживчу електроніку, а також обмеженнями, викликаними пандемією коронавірусу.

Як свідчать дані Національного бюро статистики, виробництво інтегральних мікросхем впало на 4,2% за перші три місяці року.

“Це найгірший квартальний показник з першого кварталу 2019 року, коли виробництво мікросхем в країні впало на 8,7%”, – зазначає агентство.

Пікове зниження виробництва припало на березень. Тоді обсяги виробництва знизилися на 5,1%.

“Низка керівників китайських компаній висловили занепокоєння з приводу перебоїв у ланцюжках поставок минулого тижня, оскільки все більше регіонів оголошують про запровадження суворіших заходів профілактики після повідомлень  про випадки Covid. Серед них – технологічний виробничий центр у Куньшані та Чженчжоу, де знаходиться найбільша у світі фабрика iPhone”, – пише Bloomberg.

Технологічні заводи по всій країні вже під кінець травня можуть опинитися в ситуації, коли вони просто будуть змушені припинити виробництво. Це станеться, якщо фірми-постачальники в Шанхаї залишаться закритими, попередив виконавчий директор Huawei Technologies Co. Річард Ю у пості WeChat минулого тижня.

“Економічні втрати будуть величезними”, – заявив Ю.

Міністерство промисловості та інформаційних технологій Китаю наразі відрядило комісію, яка має допомогти компаніям із виробництва чипів у Шанхаї відновити виробництво попри поширення COVID-19.

Нагадаємо, фіндиректор Volkswagen Арно Антлітц впевнений, що дефіцит напівпровідникових чипів триватиме щонайменше до 2024 року.

Світова «чіпова криза» спричинена тим, що майже половину всіх світових поставок неону для чіпів забезпечують дві українські компанії, які припинили роботу через російське вторгнення.

Коменти