Стартували масштабні багатоденні навчання з кібербезпеки під назвою Locked Shields. Їх проводить НАТО. Цього року  в навчаннях беруть участь провідні експерти з України, пише The Wall Street Journal.

Навчання проходять у столиці Естонії Таллінні. Сценарій проведення Locked Shields  передбачає, що команди мусять швидко відбивати кібератаки.

Цьогорічні тренування кіберекспертів є неабияк важливими для країн-учасниць через  війну росії в Україні, підкреслила Анетт Нума, радниця Міністерства оборони Естонії. Вона також повідомила, що українські експерти будуть під час навчань співпрацювати з естонськими колегами.

Минулого року в аналогічних навчаннях брали участь дві тисячі учасників. Ініціатива ставить на меті налагодження співпраці між представниками  безпекового IT-сектору різних країн.

В НАТО почали перейматися тим, як протистояти кіберзагрозам, після значних кібератак, від яких потерпали українські урядові сайти напередодні повномасштабного вторгнення рашистської армії.

Нагадаємо, Центр Стратегічних комунікацій ЗСУ попереджає користувачів про небезпечного «троянського коня» від російських програмістів. Йдеться про застосунок Zello.

Коменти