На платформі продажу NFT Opensea з’явилася NFT-колекція «Спадок». Вона включає 21 NFT-картку з персонажами циклу «Спадок», присвяченого українській культурі, традиціям та народним звичаям від давніх часів і до сучасності.

NFT-колекцію було створено за мотивами проєктів «Спадок» та «Весільний спадок».

«Спадок» — це цикл коротких роликів, у яких було відтворено притаманний певному регіону етнічний образ. У циклі йдеться про національне святкове вбрання українок у XIX-ХХ столітті. Шати, в які вбиралися українські жінки, відрізнялися відповідно до віку, соціального статусу і регіону проживання.

«Весільний спадок» — цикл відео, у якому розповідається про весільні звичаї та обряди, властиві різним областям України: Київській, Черкаській, Чернігівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Харківській, Рівненській та Чернівецькій.

Костюми, що були продемонстровані в проєктах, є автентичними національними костюмами. Всі вони зберігаються приватними колекціонерами.

21 кадр з фотосесії персонажів проєктів було використано для створення NFT-колекції Spadok.

«Ми прагнемо розробити ще одне джерело допомоги Україні. FILM.UA Group має широку художню колекцію, сформовану на основі власних аудіовізуальних проєктів. Зараз наша нова мета — створення NFT-продуктів, прибутки від яких будуть перераховані на державні крипто-гаманці для підтримки українців», — зазначили продюсери циклів «Спадок» і «Весільний спадок».

Будь-яку з карток у колекції бажаючі можуть придбати на аукціоні за 0,5 ETH (приблизно $1500).

Нагадаємо, Міністерство культури та інформаційної політики, Державне агентство України з питань мистецтва та мистецької освіти та агентство Postmen ініціювали благодійний проект We belive. Це колекція NFT-писанок, які присвячені містам, що наразі протистоять російській агресії.

Коменти