У росії заблокували найпопулярніший сайт для гри в шахи в інтернеті. Йдеться про Chess.com.

Як повідомили активісти російської громадської організації «роскомсвобода», генеральна прокуратура рф постановила обмежити доступ до двох статей, розміщених на сайті Chess.com. Йшлося про статті «Українські шахісти під час війни» і «Про війну в Україні». Через те, що блокування відбувається по HTTPS, користувачі втратили доступ до всього сайту.

Виявляється, шахи теж можуть дискредитувати армію,

— пояснення активістів.

Донос на Chess.com  написав 16 квітня російський шахіст сергій карякін. Він заявив, що сайт «примусово замінює російський прапор у всіх російських шахістів», а ще дає посилання «на образливу пропагандистську статтю». карякін закликав скаржитися на Chess.com у роскомнагляд та вимагав блокування сайту.

Chess.com — найпопулярніший шаховий ресурс у світі, який дає змогу грати онлайн, листуватися, дивитися великі шахові турніри й читати тематичну пресу.

Нагадаємо, обліковки користувачів криптобіржі Binance з рф будуть обмежені через введені ЄС проти країни-агресорки санкції. Щоправда, стосується це тільки користувачів, загальна вартість криптоактивів яких перевищує €10 000.

Коменти