Материнська компанія російського «Яндекса» Yandex N.V., зареєстрована у Нідерландах, призупиняє інвестиції до рф та інших країн. Причиною цього стала «геополітична напруженість» і наслідки санкцій проти росії.

Про це свідчать дані річного звіту компанії.

Ми скоротили або призупинили багато запланованих інвестицій у наш бізнес як усередині країни, так і за кордоном. Будь-який тривалий економічний спад у росії внаслідок санкцій, зниження курсу рубля або негативних настроїв споживачів може істотно негативно вплинути на наше фінансове становище та результати діяльності

Водночас у звіті вказується, що напрямки бізнесу «Яндекса» в країні-агресорці вцілому залишаються стабільними. Але попри це компанія визнає, що вже наразі має серйозні проблеми, а через вихід міжнародних компаній із росії рекламний бізнес суттєво постраждає.

Також компанія відкликала свій попередній прогноз на 2022 рік.

«У нинішніх обставинах наша видимість у короткостроковій та середньостроковій перспективі вкрай обмежена. На наш попередній прогноз на 2022 рік більше не можна покладатися, і на даному етапі ми не можемо надати жодних прогнозних коментарів», – зазначається у звіті.

Нагадаємо, компанія Meta намагається оскаржити заборону своїх соцмереж через «екстремізм» на території рф.

Коменти