25 квітня 2022 року Ілон Маск підтвердив, що придбав соцмережу Twitter за приблизно $44 млрд. Серед іншого, він пообіцяв пом’якшення правил соцмережі щодо контенту.

Варто зазначити, що Маск і сам користується соцмережею, просуваючи там свої інтереси, атакує критиків, постить меми й публікує думки щодо соціальних та економічних питань, його акаунт на сьогодні має 83 млн підписників.

скріншот на пам'ять: кількість підписників Маска

Скріншот на пам’ять: кількість підписників Маска

Генеральний директор Tesla, який також є найбагатшою людиною планети, ще з 2017 року публічно писав про думки щодо купівлі Твіттера. Окрім іншого, він заявляв, що соцмережа не використовує весь свій потенціал як платформа для свободи слова. Маск заявив, що хоче зробити сервіс «кращим, ніж будь-коли».

Серед інших анонсованих нововведень: боротьба з автоматизованими «спам-ботами», відкриття роботи алгоритмів для громадськості, щоб підвищити довіру до платформи. Вільніший підхід до модерації твітій викликав занепокоєння у багатьох дописувачів, адже останніми роками платформа активно борлася з дезінформацією та хейтом.

Свобода слова – це основа демократії, що діє. А Twitter – це віртуальне місце, де обговорюються життєво важливі питання для майбутнього людства

Сказав Маск

Угоду було анонсовано через два тижні після того, як Маск уперше заявив про купівлю  9% частки платформи. Минулого тижня Маск заявив, що виділив $46,5 млрд на купівлю Twitter, тиснувши на раду компанії, щоби вона дозволила цю угоду. У Twitter повідомили, що транзакцію було схвалено радою директорів і купівлю мають закрити 2022 року.

Після оголошення про купівлю, акції Twitter Inc. зросли на 6% до $52 за акцію.

Читайте також, як американський вундеркінд створив бота у Твіттері, що відстежує яхти й літаки російських олігархів.

Коменти