Онлайн-сервіс з пошуку та оренди житла Airbnb  оголосив про нові партнерські проекти з низкою благодійних організацій.  Їхня мета — запропонувати безкоштовне тимчасове житло вимушеним переселенцям з України.

Про це йдеться в матеріалі shorttermrentalz.com.

Речники Airbnb оголосили, що вони співпрацюють з організаціями Global Empowerment Mission, EURORDIS та Planting Peace. Крім того, триває співпраця   з Refugees Welcome Italia та Rescate в Італії, Red Acoge та Diaconía Madrid в Іспанії та Bienvenida в Німеччині.  Всі ці ініціативи мають на меті забезпечити житлом біженців.

Також Airbnb.org підтримує партнерські відносини з урядом Німеччини та федеральним урядом у Сполучених Штатах. Крім того, спільні проекти з  надання безкоштовного короткострокового житла по всій Європі у сервіса з Міжнародною організацією з міграції, HIAS, Nova Ukraine і Save the Children Sweden.

Ми дуже вдячні за наше партнерство з Airbnb.org у цій трагічній ситуації в Україні. Завдяки цій неймовірній програмі GemBstrong вже зміг розмістити 1257 людей у ​​комфортних будинках.

Майкл Каппоні, президент Global Empowerment Mission

За інформацією Airbnb.org, понад 33 000 європейців заповнили реєстраційну форму,  щоби запропонувати свої будинки біженцям. Зокрема, це понад 20 000 європейців з різних країн і близько 7 000 громадян Сполучених Штатів.

Також  співзасновники Airbnb пообіцяли пожертвувати до 10 мільйонів доларів на програму підтримки українських біженців.

Раніше Airbnb оголосив про те, що зупиняє свою діяльність в росії та білорусі.

Коменти