Компанія «Яндекс» планує розділитися на дві частини, повідомляють ЗМІ з посиланням на джерела в компанії, що побажали зберегти анонімність.

 Серед співробітників зараз великий запит на те, щоб «Яндекс» надав їм можливість заробляти в інших країнах, а для цього потрібно, щоб з’являлися іноземні юрособи.

повідомляють джерела.

Ще один співрозмовник журналістів повідомив, що «Яндекс» планує розділитися на російську і міжнародну компанію. Ба більше, компанія, що має працювати за кордоном, діятиме під іншим брендом:

 Є різні сервіси, які вже успішно розвиваються у різних країнах, і зараз стало зрозуміло, що розвивати їх так, як хотілося, просто неможливо. Вони залишатимуться і в росії, і розвиватимуться за кордоном. Над цим зараз і думаємо.

За попередньою інформацією, штаб-квартира «міжнародної» версії «Яндексу» буде знаходитися в Єревані. Ще один варіант, який наразі розглядається в компанії, — Тель-Авів.

Водночас речники самого «Яндексу» всі чутки про розділення компанії заперечують.

Нагадаємо, останнім часом «Яндексу» непереливки. Материнська компанія російського «Яндекса» Yandex N.V., зареєстрована у Нідерландах, призупиняє інвестиції до рф та інших країн. Причиною цього стала «геополітична напруженість» і наслідки санкцій проти росії. Також компанія змушена була відкликати свій прогноз на поточний рік.

Коменти