В російській федерації пропонують на законодавчому рівні визнати криптовалюту «предметом злочинних зазіхань». Після того до неї можуть бути застосовані обмежувальні заходи.

З такою ініціативою виступив російський генпрокурор ігор краснов під час свого виступу в раді федерації.

Наростає динаміка скоєння злочинів з використанням віртуальних активів. У зв’язку з цим, на мій погляд, потрібне їх включення до кримінального та кримінально-процесуального законодавства щодо можливості визнання предметом зазіхань і накладання на цифрові валюти обмежувальних заходів.

генпрокурор рф

В лютому центробанк рф запропонував пакет законопроєктів щодо регулювання цифрового майнінгу та криптовалютного ринку. Зокрема, в росії пропонували заборонити майнінг і обіг криптовалют, а щодо порушників ввести адміністративну відповідальність.

Ще один законопроект до уряду росії надіслав мінфін. У ньому пропонувалося змусити всіх громадян, які бажають інвестувати в криптовалюти, проходити спеціальне попереднє тестування. При цьому кваліфіковані інвестори та юрособи могли б здійснювати операції з криптовалютами без обмежень.

Нагадаємо, глобальна криптобіржа Currency.com припиняє операції з громадянами рф та розриває з ними угоди в односторонньому порядку.

Коменти