Війна, розпочата кремлівським режимом проти України, вдарила про власникам iPhone. Внаслідок санкцій їхні обожнювані гаджети поступово втрачають функціонал.

Про це повідомляє Держспецзв’язку.

Після того, як офіційні магазини і сервісні центри Apple на території російської федерації закрилися, придбання нових моделей «яблучних» гаджетів для  росіян перетворилося на серйозну проблему. Однак навіть на тих росіян, які спромоглися купити собі новий iPhone, чекає неприємний сюрприз. Магазин додатків App Store, розроблений компанією Apple для смартфонів iPhone, видаляє популярні застосунки російських компаній, які потрапили під дію санкцій. Йдеться про клієнти для мобільного банкінгу, додатки для навігації, замовлення таксі й продуктів, тощо.

Додатки, встановленні на гаджети, поступово перестають працювати через неможливість встановити оновлення. Оскільки операційна система iOS є закритою, просто cкачати потрібний за стосунок з інтернету і встановити росіяни не зможуть. Також не врятує і спроба «обдурити» систему, змінивши в налаштуваннях країну з підсанкційної рф на якусь іншу, цивілізовану, — ба більше, компанія Apple активно бореться з такими маніпуляціями і блокує обліковки «народних умільців».

Раніше компанія Apple оголосила про намір почати масове видалення програм зі свого магазину застосунків.

Коменти