Для того, щоби створити ілюзію масової підтримки путіна і його війни проти України, рф залучила цілу фабрику тролів. Про це заявило Міністерство закордонних справ Великої Британії, пише Reuters.

Ще одна функція ботів — поширювати дезінформацію про ситуацію на фронті з метою запобігти отриманню Україної військової допомоги від інших демократичних країн.

Зловмисники атакували найбільші соцмережі – TikTok, Twitter, Facebook та Instagram, де вони посилено залучають нових прихильників і розповсюджують дезінформацію.

Ми не можемо дозволити кремлю і його тіньовим фермам тролів вторгнутися в наш онлайн-простір зі своєю брехнею про незаконну війну путіна. Уряд Великої Британії сповістив міжнародних партнерів і продовжить тісно співпрацювати із союзниками та медіа-платформами, щоб підірвати російські інформаційні операції.

Голова МЗС Великої Британії Ліз Трасс.

Британські розслідувачі зазначають, що фабрика тролів пов’язана з російським бізнесменом євгеном пригожиним, який є засновником «агенції інтернет-досліджень». Пригожин відомий в ЗМІ під прізвиськом «кухар путіна». Саме його «агенцію» звинувачували в 2016 році у втручанні в президентські вибори в США.

Також зазначається, що в  соцмережах російські тролі атакують сторінки прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона, канцлера Німеччини Олафа Шольца, а також Жозепа Борреля.

Нагадаємо, США готові викласти $10 млн за відомості про шістьох росіян, яких звинувачують у кібератаках.

Коменти