Росія здійснила перенаправлення інтернет-трафіку на окупованій території Херсонської області через власну комунікаційну інфраструктуру.

Про це повідомляє агенція  Reuters з посиланням на лондонську компанію NetBlocks.

Так, фахівці NetBlocks інформують, що зафіксували: після майже повного відключення інтернету в Херсонській області з’єднання відновилося. Але трафік провайдера «Херсон Телеком» було перенаправлено через провайдер Miranda, який обслуговує окупований росією Крим і пов’язаний із «ростелекомом» в рф.

З’єднання в мережі було маршрутизоване через російську, а не українську телекомунікаційну інфраструктуру, отже, ймовірно, підпадає під дію регуляцій, стеження та цензури.

Заява NetBlocks

Також компанія зазначила, що, за інформацією її джерел, росія зараз намагається розгорнути на території Херсонщини власну телекомунікаційну мережу.

Як коментують представники Міноборони Великобританії, формат дій агресорів в регіоні може свідчити про намір рф здійснювати сильний політичний та економічний вплив на Херсон протягом тривалого періоду.

Нагадаємо, перші кібератаки на Україну російські хакери почали проводити ще за рік до повномасштабного вторгнення російських військ. У такий спосіб вони мали закласти підґрунтя для військових операцій агресора, зазначили фахівці компанії Microsoft.

Коменти