Соціальна мережа Facebook закриває свій програвач подкастів для користувачів.

Речники соцмережі підтвердили це порталу The Verge.

Як повідомляє Bloomberg News, повне закриття платформи відбудеться 3 червня. Проте вже з цього тижня в авторів не буде можливості завантажувати нові подкасти на сервіс.

На думку аналітиків, цей крок є частиною ширшої переоцінки аудіопродуктів Facebook. Компанія також закриває центри Soundbites та Audio на сайті та інтегрує функцію Live Audio Rooms для прямої трансляції (аналог Clubhouse) у свій ширший пакет Facebook Live.

Речниця Facebook Аделаїда Коронадо зазначила, що ці зміни «спростять» аудіопропозиції компанії.

Нагадаємо, випуск нових аудіопродуктів соціальна мережа Facebook анонсувала у квітні 2021 року на хвилі популярності голосової соцмережі Clubhouse. 22 червня 2021 року компанія Марка Цукерберга запустила подкасти, а також власний аналог Clubhouse — Live Audio Rooms. Власники сторінок подкастів отримали змогу пов’язати RSS-канал свого шоу з Facebook, а соцмережа потім в автоматичному режимі генерувала  публікації у стрічці новин для всіх опублікованих епізодів.

Також ми розповідали, що у месенджері Telegram з’явилися функції, якими зможуть скористатися виключно власники платної підписки. Їх виявили у бета-версії програми месенджера для iOS.

Коменти