Починаючи з 24 лютого, коли кремлівський режим почав повномасштабну війну проти України, понад дві тисячі співробітників «Яндекса» полишили росію.

Як повідомляють ЗМІ, більша частина колишніх працівників найбільшої ІТ-компанії країни-агресорки залишилася за кордоном (1,9 тис. осіб). Дехто повернувся назад.

Також відомо, що війна спричинилася до того, що в «Яндексі» вакантними виявилися чимало керівних посад, бо звільнилася велика кількість топ-менеджерів.

Спілкуватися зі ЗМІ співробітники «Яндекса» погоджуються лишень на умовах анонімності. Вони повідомляють, що першим із «топів» полишив компанію член ради директорів Тигран Худавердян. На початку квітня повідомила про свою відставку гендиректорка компанії в росії та HR-директорка Олена Буніна. Вона мотивувала своє рішення тим, що не підтримує розгорнуту кремлівським режимом війну.

Пішли з компанії керівники ще кількох напрямків. Це, зокрема, очільник геосервісів Роман Чернін, голова фінтеху «Яндекса» Антон Забанних і очільник пошуку, рекламних та хмарних сервісів «Яндекса» Андрій Стискін.

Нагадаємо, «Яндекс» стикнувся з серйозними фінансовими проблемами. Раніше стало відомо, що «Яндекс» планують розділити на російську і міжнародну компанії.

Також з’явилася інформація, що материнська компанія російського «Яндекса» Yandex N.V., зареєстрована у Нідерландах, призупиняє інвестиції до рф та інших країн. Причиною цього стала «геополітична напруженість» і наслідки санкцій проти росії. Також компанія змушена була відкликати свій прогноз на поточний рік.

Також ми повідомляли, що «Яндекс» продає два своїх сервіси компанії VK.

Коменти