Відомий своїми неадекватними заявами голова російської державної корпорації «роскосмос» дмитро рогозін погрожує  Ілону Маску. Пікантність ситуації в тому, що робить він це в своєму мікроблозі в соцмережі Twitter, яку нещодавно придбав Маск.

Причиною бурхливих емоцій рогозіна став факт передачі Ілоном Маском систем супутникового  інтернету Starlink для потреб українських Збройних сил у Маріуполі.

За нашою інформацією, постачання і передача Збройним силам України абонентських скриньок прийому-передачі інтернету від Starlink здійснювалась Пентагоном. Ілон Маск, відтак, причетний до забезпечення фашистських сил в Україні засобами військового зв’язку. За це доведеться відповідати по-дорослому, Ілоне, як би ти дурня не вмикав.

дмитро рогозін

Нагадаємо, система Starlink, якою володіє компанія Ілона Маска SpaceX, здатна забезпечувати доступ до високошвидкісного інтернету у віддалених місцях. Starlink став активним на території України 27 лютого 2022 року. Тоді Ілон Маск направив в Україну тисячі терміналів — українські можновладці просили його допомогти зберегти зв’язок в окупованій росією країні. Згодом в Україні відкрилося офіційне представництво компанії Ілона Маска — Starlink Ukraine.

Коменти