Панічний страх кремля щодо того, що підданці путіна замисляться над тим, що відбувається зараз в Україні, змушує російських цензорів проводити масове блокування веб-сайтів. В їхньому прицілі опиняються навіть «нішеві» дрібні сайти, інформує Business insider з посиланням на дослідження групи Top10VPN.

Зокрема, дослідники виявили, що в росії заблоковано сайти про догляд за  домашніми улюбленцями, блог з підлітковими «жахачками», а також сайт для онлайн-гри в судоку. За інформацією Top10VPN, на дрібних сайтах містився один і той самий текст, що намагався проінформувати росіян про те, що відбувається в Україні.

Дослідник Семюел Вудхемс виявив на важкодоступних сторінках ресурсів несподіваний текст.

Росія напала на Україну! Ми, українці, сподіваємось, що ви вже знаєте про це. Заради ваших дітей та надії на світло в кінці цього пекла — будь ласка, дочитайте нашого листа.

Фрагмент з тексту, розміщеного на заблокованих сайтах.

Вудхемс зазначає, що відомостей про те, хто саме стоїть за появою тексту на сторінках ресурсів, він наразі не має. Ба більше, з огляду на те, що текст було розміщено на не дуже популярних сторінках, існують певні сумніви щодо того, що його прочитала б велика аудиторія.

Втім, блокує кремлівський режим не лишень сайти з «прихованими посланнями». Так, наприклад, раніше  ми повідомляли про те, що в росії заблокували культовий сайт для гри в шахи за дві статті про Україну.

Коменти