Месенджер  Telegram заблокував канал антивоєнного партизанського руху «Зупини вагони».

На момент блокування канал мав майже 2,5 тис. підписників, а його аудиторія стрімко зростала.  Відтак активісти створили новий канал «Зупини вагони – офіційна група», де планують розмістити всі інструкції щодо партизанських дій. Саме його планують надалі використовувати для комунікації.

Чесно кажучи, ми здивовані тим, що відбувається, здавалося малоймовірним, що ФСБ налякається невеликого 2,5-тисячного канальчика. Із нами починають боротися. А борються лише з тими, кого бояться.

Заява «рейкових партизанів»

Активісти зазначають, що під час сторення нового каналу мали певні труднощі: Telegram  заблокував їм саму можливість створювати нові канали по IP та з гео-точок, з яких адмініструвався попередній канал.

Цікаво, що напередодні блокування «Зупини вагони» розмістили мапу так званого «залізничного опору». Якщо вірити її відомостям, партизанським рухом було охоплено майже третину території росії. Антивоєнний сегмент рунету її активно розповсюджував.

Ми трохи оновили мапу з урахуванням нових даних + за порадою сябрів, прибрали анексований у 2014 році Крим. Так, там діє залізничний опір, але все ж таки це суверенна українська територія.

 Коментар активістів до розміщеної на новому каналі мапи

Раніше ми повідомляли, що Google почав видаляти обліковки депутатів держдуми росії, які знаходяться в санкційному списку. Також корпорація видаляє канали посіпак кремлівського диктатора на відеохостингу YouTube.

Коменти