Влада Великої Британії висловила бажання, щоб її наділили правом вилучати криптовалютні активи олігархів, наближених до російського диктатора володимира путіна. Відповідний законопроект планують ухвалити до кінця року.

За інформацією Euronews, про це заявив у парламенті королівства принц Чарльз. Таким чином Лондон планує покарати росіяни, причетних до війни в Україні.

Буде внесений законопроект про подальше розширення повноважень щодо боротьби з незаконним фінансуванням, скорочення економічної злочинності та сприяння розвитку бізнесу.

Принц Чарльз

Цей захід має доповнити ухвалений у березні Закон про економічні злочини, що дозволяє введення санкцій щодо осіб, причетних до рашистської агресії проти України.

Принц Чарльз підкреслив, що в британському Кабміні висловили готовність «розправитися з клептократами, злочинцями та терористами», які зловживають відкритою економікою країни, та «вигнати брудні гроші з Великої Британії». Вилучатимуть криптовалюту у фігурантів санкційних списків, яких не вдасться притягти до кримінальної відповідальності.

Також планують ухвалити закон, який спростить процедуру арешту криптоактивів, отриманих програмами-вимагачами. За даними Сhainalysis, до 74% таких доходів отримують російські хакери.

Нагадаємо, обліковки користувачів криптобіржі Binance з рф будуть обмежені через введені ЄС проти країни-агресорки санкції. А глобальна криптобіржа Currency.com припиняє операції з громадянами рф та розриває з ними угоди в односторонньому порядку.

Коменти