У Центрі урядового зв’язку Великої Британії повідомляють,  що російські хакери здійснюють кібератаки на західні країни, які підтримують Україну у війні із рф.

Очільник Центру Джеремі Флемінг вважає, що російські хакери докладають максимум зусиль для загострення конфлікту. Тому окрім України  вони атакують ресурси її партнерів.

Ми бачимо ознаки того, що російські кібероператори продовжують шукати цілі у країнах, які виступають проти дій рф. Ось чому ми активізували наші зусилля, щоб забезпечити британським підприємствам та уряду термінове підвищення рівня кіберстійкості.

Джеремі Флемінг

Минулого місяця Національне агентство кібербезпеки Великої Британії спільно з Агентством кібербезпеки та безпеки інфраструктури США оприлюднили попередження, що росія може піти на ескалацію кіберконфлікту. Вони відзначили, що російські хакери обіцяють підтримку кремлю і висловлюють готовність проводити кібератаки на європейські країни.

За даними Microsoft, рф стоїть за понад двома сотнями кібератак з моменту вторгнення 24 лютого. Їхніми об’єктами стали державні установи та медіа-компанії.

Хакери рф також намагалися вивести з ладу енергосистему України. Без електропостачання могли б залишитися близько 2 мільйонів людей. 

Нагадаємо, США готові викласти $10 млн за відомості про шістьох росіян, яких звинувачують у кібератаках.

Коменти