Італійський банк UniCredit та американська Citigroup наразі проводять перемовини стосовно продажу власних бізнесів у росії.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на джерела, втаємничені у плани обох компаній.

За відомостями видання, UniCredit вже отримав кілька пропозицій від російських фінансових організацій. Вони надійшли після того, як голова компанії Андреа Орчел заявив, що банк аналізує можливість припинення діяльності у росії через війну в Україні.

Одним із бажаючих  придбати бізнес UniCredit, за даними FT, був “Інтеррос” мільярдера Володимира Потаніна. Проте італійський банк відмовився від угоди через невигідні умови, розповіли джерела видання.

UniCredit наразі обговорює продаж бізнесу з кількома фінансовими установами, що не є фігурантами західних санкцій. Йдеться, зокрема, про організації, які хочуть розширити свою діяльність у російському банківському секторі.

UniCredit та Citigroup також розглядають можливість обміну своїх активів у Росії на закордонні бізнеси російських банків, розповіли співрозмовники видання.

Закордонні банки також обговорюють із регуляторами можливість отримання спеціальних пільг для продажу російських підрозділів фізичним та юридичним особам під санкціями, повідомляє FT.

Коменти