Російські активи групи Renault, зокрема й частку французького концерну в АвтоВАЗ і московський автозавод ЗАТ Рено росія, рф забирає собі у державну власність.

Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на мінпромторг країни-агресорки.

Підписані угоди передбачають передачу акцій Renault росія місту москві та акцій АвтоВАЗу — державі в особі підвідомчого мінпромторгу росії ФГУП НАМІ. В результаті угод частки в активах розподіляться таким чином: 100% акцій ЗАТ Рено росія володітиме уряд москви. 67,69% акцій автоконцерну Автоваз переходять у власність рф  в особі ФГУП НАМІ. Акції автоконцерну АвтоВАЗ, що залишилися, збереже ГК Ростех.

Повідомлення російського мінпромторгу

Водночас АвтоВАЗ і надалі випускатиме всю лінійку автомобілів Lada на заводах. Крім того, він проводитиме сервісне обслуговування автомобілів Renault на російському ринку.

Передача частки групи Renault державі дозволить забезпечити збереження керованості АвтоВАЗу та можливість продовження роботи підприємства в умовах санкційних обмежень. Так ми збережемо ключові компетенції, виробничий цикл та робочі місця.

Заява російського мінпромторгу

Крім того, мер москви сергій собянін повідомив, що завод Renault відтепер випускатиме легкові автомобілі під історичним брендом «москвич».

Іноземний власник вирішив закрити московський завод Renault. Це його право, але ми не можемо допустити, щоб багатотисячний трудовий колектив залишився без роботи. Тому я вирішив забрати завод на баланс міста та відновити виробництво легкових автомобілів під історичним брендом «москвич». На першому етапі буде організовано виробництво класичних автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння, а в перспективі  і електромобілів.

сергій собянін

Нагадаємо, до того ми повідомляли, що французький автогігант Renault відновив виробничий процес на розташованому в Москві заводі.

Коменти