Попри те, що електромобілі Tesla позиціонуються як найбезпечніші, в них знайшли серйозну вразливість. Як повідомляють ЗМІ, той факт, що ключі для електромобіля можна замінити карткою або смартфоном, може відкривати неабиякі можливості для хакерів.

Так, вразливість у протоколі Bluetooth Low Energy дає змогу зловмисникам потрапляти до салону електромобілів і навіть активувати двигун автівки. Це виявили дослідники британської компанії NCC Group.

Як виявилося, вразливість у протоколі BLE дає змогу подовжувати радіус дії штатного ключа або його електронного аналога. Як наслідок, у зловмисників буде можливість відімкнути електромобіль чи отримати доступ до керування ним, навіть якщо власник знаходиться на великій відстані від свого транспортного засобу. Хакеру знадобляться лишень два ретранслятори, за допомогою яких можна буде збільшити діапазон сигналу смартфона власника, а також ноутбук зі спеціальним ПЗ.

Таким чином, викрадачі можуть отримати контроль над автівкою, наприклад, вночі — просто наблизившись із ретрансляторами до будинку сплячого власника електромобіля. Авжеж, для цього треба, щоби смартфон їхньої жертви залишався вночі увімкненим.

Поки що невідомо, як реагуватиме Tesla на виявлену вразливість.

Раніше ми повідомляли, що компанія Tesla Inc відкликає близько 130 000 автомобілів у США через проблему з перегрівом, яка може спричинитися до несправності центрального сенсорного дисплея.

Коменти