Російський регулятор інформаційних технологій та масових комунікацій роскомнагляд докладає максимум зусиль, щоби прибрати в англомовної інтернет-енциклопедії «Вікіпедія» статті, які висвітлюють війну росії проти України.

Про це повідомив Twitter-акаунт «російська Вікіпедія», інформують ЗМІ.

Роскомнагляд дістався до англійської Вікіпедії. Сьогодні прийшли повідомлення щодо статей «2022 Russian invasion of Ukraine» та «Rashism»  Претензії ті самі: недостовірна інформація про втрати, атаки на цивільне населення, цілі та форму «спецоперації».

Повідомлення «російської Вікіпедії» в Twitter

Російські цензори вже не вперше намагаються втручатися в діяльність інтернет-енциклопедії. Так, російська «Вікіпедія» втрапила в немилість у рф через те, що відмовляється видалити статті, в яких ідеться про напад країни-агресора на Україну. Роскомнадзор вимагає видалити інформацію зі статей «Битва за Київ (2022)», «Військові злочини в період вторгнення росії в Україну», «Обстріл лікарні в Маріуполі», «Руйнування Маріупольського театру (2022)» та «Різня в Бучі».

Також російські цензори вимагають оштрафувати ресурс за відмову видаляти статтю «Вторгнення росії в Україну (2022)».

Водночас президент рф володимир путін висловив побажання, щоби в росії з’явилася своя власна, «ідеологічно-правильна» альтернатива «Вікіпедії». Причиною, за словами президента-агресора, є те, що «оригінальною» «Вікіпедією» буцімто «неможливо користуватися».

Коменти