Російська дочірня компанія Alphabet Inc. анонсувала власне банкрутство. Відповідна заява вже була оприлюднена в офіційному реєстрі федерального ресурсу росії, повідомляє міжнародне інформаційне агентство Reuters.

У заяві зазначається, що Alphabet Inc. має намір оголосити себе неплатоспроможною. Також йдеться про те, що з 22 березня 2022 року компанія усвідомлювала своє майбутнє банкрутство та неспроможність виконати свої фінансові зобов’язання перед співробітниками у визначені терміни.

Девід Снеддон, якого в документі називають генеральним директором дочірньої компанії, жодних коментарів поки що не надав.

Наразі відсутня інформація про те, чи спричинилися до банкрутства накладені на Google російські штрафи. Так, наприкінці квітня з’явилася інформація про те, що росіяни зобов’язали компанію виплатити штраф у 3 млн рублів «за пропаганду наркотиків».

Ще раніше стало відомо, що росія вимагає від американської корпорації 11 млн рублів штрафу за розповсюдження інформації про війну в Україні. Йдеться, зокрема, про інформацію щодо кількості загиблих російських вояків, а також «екстремістські висловлювання щодо росіян і керівництва рф».

Коменти