Керівництво компанії «Яндекс» збирається продати російські активи та наразі шукає потенційного покупця. Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на оточення засновника компанії Аркадія Воложа.

Так, керівники «Яндексу» готуються позбутися пошукового та поштового сервісів, а також ресурсу «Кінопошук». Серед потенційних покупців фігурують група «Сбер» та «Ростех».

Водночас у самій компанії чутки про продаж частини активів поки спростовують.

«Яндекс» не має на меті продавати перераховані сервіси. Жодних переговорів про це немає. Єдина угода, якою ми займаємося, стосується «Новин» та «Дзена».

Заява представників компанії

Нагадаємо, починаючи з 24 лютого, коли кремлівський режим почав повномасштабну війну проти України, понад дві тисячі співробітників «Яндекса» полишили росію.

Також «Яндекс» стикнувся з серйозними фінансовими проблемами. Раніше стало відомо, що «Яндекс» планують розділити на російську і міжнародну компанії.

Окрім того, з’явилася інформація, що материнська компанія російського «Яндекса» Yandex N.V., зареєстрованая у Нідерландах, призупиняє інвестиції до рф та інших країн. Причиною цього стала «геополітична напруженість» і наслідки санкцій проти росії. Також компанія змушена була відкликати свій прогноз на поточний рік.

Також ми повідомляли, що «Яндекс» продає два своїх сервіси компанії VK.

Коменти