Блокування українських ЗМІ та блогерів, а надто тих, хто пише про війну, стало в у Facebook та Instagram, що належать корпорації Meta, звичайною справою. Найчастіше скарги ботів призводять до блокування інформації про патріотичні сили України, зокрема, полк «Азов». Однак, тепер ситуація має змінитися.

Про це за підсумками зустрічі з президентом з глобальних питань компанії Meta Ніком Клеггом повідомив міністр інформаціїної трансформації України Михайло Федоров.

Він запевнив, що тепер соцмережі рідше блокуватимуть український контент, пов’язаний із війною. Також Федоров підкреслив, що під час зустрічі співрозмовникам вдалося дійти певних домовленостей, а найближчим часом буде ухвалено чимало рішень.

Зокрема на зустрічі йшлося й про стратегічні плани співпраці — відкриття офісу Meta в Україні. Це дозволить залучати до контролю українського контенту модераторів із нашої країни, які краще обізнані з ситуацією.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що уповноважений з питань конфіденційності персональних даних Гонконгу звинуватив популярний месенджер Telegram у тому, що він може використовуватися для доксингу — пошуку персональної інформації про людину без отримання її на це згоди.

Коменти