Компанія Twitter запроваджує нову політику «з подолання дезінформації під час кризи». Згідно з новими приписами, неправдивий контент про війну в Україні маркуватимуть спеціальними позначками.

Про це повідомив голова відділу безпеки та доброчесності Twitter Йоель Рот у блозі соцмережі.

 Під час кризи оманлива інформація може підірвати довіру суспільства та завдати додаткової шкоди й без того вразливим громадам. Поряд із роботою Twitter з полегшення доступу до надійної інформації під час кризових подій, цей новий підхід допоможе уповільнити поширення найпомітнішого, оманливого вмісту, особливо того, що може призвести до серйозної шкоди.

Йоель Рот

 Зокрема попередження додаватиметься до таких дописів:

  •  неправдиве висвітлення або повідомлення про події, або інформація, яка хибно характеризує умови на місцях під час розвитку конфлікту;
  • неправдиві звинувачення щодо застосування сили, посягання на територіальний суверенітет або використання зброї;
  • очевидно неправдиві або оманливі звинувачення про військові злочини або масові звірства проти певних груп населення;
  • неправдива інформація про реакцію міжнародної спільноти, санкції, оборонні дії або гуманітарні операції.

Понад усе компанія пильнуватиме оманливі твіти, розміщені на верифікованих облікових записах та офіційних урядових профілях.

Щоби переглянути маркований як неправдивий твіт, користувачі матимуть натиснути сповіщення з попередженням. Крім того, вподобання, ретвіти й поширення для фейків вимкнуть.

Хоча ця перша ітерація орієнтована на міжнародний збройний конфлікт, починаючи з війни в Україні, ми плануємо оновити та розширити політику, включивши до неї інші форми кризи.

Йоель Рот

«Кризи» соцмережа визначає як «ситуації, у яких існує широка загроза життю, фізичній безпеці, здоров’ю або основним засобам для існування».

Нагадаємо, нещодавно з’явилася інформація про те, що Facebook та Instagram менше блокуватимуть український контент.

Коменти