В росії стрімко зростає попит на кнопкові «дзвонилки» з мінімумом функцій. Російські пропагандисти пов’язують це зі «зростанням добробуту» трудових мігрантів, які, буцімто, й скуповують кнопкові телефони. Водночас експерти впевнені: йдеться про відмову найбільших виробників смартфонів постачати в країну-агресорку гаджети.

У звіті аналітичного центру GS Group йдеться про те, що поставки кнопкових телефонів в росію в першому кварталі 2022-го стрибнули одразу на 43% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Всього в рф було завезено 3,5 млн пристроїв. Водночас поставки смартфонів скоротилися на 14%, до 6,8 млн штук.

Найчастіше в рф завозять кнопкові телефони брендів Inoi, F+ і BQ. Їх завозять масово, причому, як зазначається в звіті аналітиків, «на потім» — щоби в майбутньому не виникло нестачі товару через проблеми з логістикою.

Як відомо, Apple і Samsung постачання своїх гаджетів підданцям диктатора володимира путіна припинили. Також не завозять свої смартфони в росію китайські бренди Oppo і Vivo.

Нагадаємо, американська корпорація Apple має намір скоротити в наступному кварталі виробництво iPhone SE приблизно на 20% від початкових планів. Це пов’язане зі зниженням попиту на споживацьку електроніку, спричиненим війною в Україні.

Коменти