Генпрокурор Вашингтона Карл Расін подав до суду на керівника компанії Meta Марка Цукерберга. Причиною став скандал, пов’язаний із передачею даних 87 мільйонів американців аналітичній фірмі Cambridge Analytica.

Про це повідомляє ABC News з посиланням на відповідну заяву Расіна.

Цукерберга звинувачують в тому, що він безпосередньо брав участь в ухваленні рішень, які спричинилися до витоку особистих даних мільйонів користувачів соцмережі Facebook. Також, як вважає генпрокурор, Цукерберг відповідальний за те, що вводив користувачів в оману, повідомляючи їм, що їхня конфіденційна інформація захищена.

Цей позов не тільки доцільний, але й необхідний, він дає зрозуміти, що корпоративні лідери, включаючи керівників компаній, будуть відповідати за свої дії.

Генпрокурор Вашингтона Карл Расін

Влітку 2019 року Facebook було оштрафовано на 5 мільярдів доларів за передачу особистої інформації мільйонів користувачів фірмі Cambridge Analytica. Остання займається політичним консалтингом. Тоді з’явилася інформація, що отримані відомості були використані аналітиками на користь передвиборчої кампанії Дональда Трампа.

Нагадаємо, для того, щоби створити ілюзію масової підтримки путіна і його війни проти України, рф залучила цілу фабрику тролів. Про це заявило Міністерство закордонних справ Великої Британії. Зловмисники атакували найбільші соцмережі – TikTok, Twitter, Facebook та Instagram, де вони посилено залучають нових прихильників і розповсюджують дезінформацію.

Коменти